Ooit kreeg ik op 9 jarige leeftijd mijn 1ste knalrode orgeltje cadeau van moeder en vader. Al vlug had de muziekmicrobe mij te pakken. Na het uittesten van verschillende instrumenten waaronder electrisch gitaar, trompet, saxofoon, percussie bleef mijn voorkeur toch naar toetsen gaan. Toen ik wat groter en mijn beentjes dus langer waren mocht ik mee naar Lebbeke waar mijn ouders mij deze prachtorgel aanschaften : De yamaha BK 200. Het was met dit instrument dat ik mij volledig schoolde tot organist bij Jean Hillebrandt en vervolgens bij Astrid de Laender.  

Ondertussen bleef ik mij amuseren in diverse showbands met achtereenvolgens volgende instrumenten : klaroen, percussie, trompet, klokkenspel en ja zelfs de saxofoon van mijn oom moest er ook aan geloven. Maar bij het verwerven van mijn 1ste synthesizer een Korg MS10 kregen toetsen een prominente rol in mijn leven.

En toen ik Jean Michel Jarre’s Oxygene ontdekte was het hek volledig van de dam. Het pad van die speciale geluiden en effecten moest en zou ik ook gaan bewandelen. Algauw kwam er een uitbreiding met de Roland Juno 106 en toen ik een kompaan leerde kennen die  een drumcomputer Roland TR 909 en Roland TB 303 bassline had werden de 1ste electronische songs geschreven. Jammer genoeg zijn de cassetjes met het repertoire erop door de tijd heen zoek geraakt.

Mijn inspiratie kwam van meesters in dit genre zoals Jm Jarre, Vangelis, Klaus Shultze en in minder mate Isao Tomita.

Midden jaren 80 ontmoette ik mijn vrouw, we stichtten een gezin, kregen 3 schattige kinderen en muziek zou even niet meer naar de voorgrond treden. In feite, muziek verdween kompleet uit mijn leven tot 1996 toen ik de draad opnieuw oppikte.

Ik stond versteld van de mogelijkheden ondertussen, het kriebelde terug vanbinnen en niet veel later schafte ik mij een roland G800 aan. Nu de pc zijn opmars deed en aldus ook de digitale wereld werd “recording” plots heel toegankelijk voor de “amateur” muzikant. In het begin waren het vooral covers die ik speelde die mij dan ook toelieten bij enkele coverbands mijn ding te doen.

Vooreerst was er Fuel 98 en daarna Hard to Handle (klik voor live action video) Naast een leuke tijd en toffe optredens bij deze laatste spits ik mij voornamelijk terug toe op mijn eigen creaties. De invloeden van voornoemde grootmeesters blijven een grote rol spelen.

Geert.

Contact en Links
Fotogalerij
Projecten
Video
Audio
Bio
Home
© 2013 Geert Declerck - all rights reserved